Landgoed

Educatie

Educatie bij Landgoed Scholtenszathe

In 2015 is Landgoed Scholtenszathe gestart met een educatief programma. Dit programma biedt scholen en andere belangstellenden een kijkje in de keuken van een duurzaam agrarisch bedrijf. Landgoed Scholtenszathe heeft zich ten doel gesteld om deelnemers kennis te laten nemen van de zeer rijke geschiedenis die het bedrijf en de omgeving met zich meebrengen en een kijkje in de keuken te geven van een modern akkerbouwbedrijf.

Excursies

Tijdens een bezoek aan het bedrijf kunt u met de landgoed safari wagen een excursie maken over het bedrijf. Deze excursie voert u langs de koeien, door de natuurgebieden, door het bos en langs de gewassen.
U krijgt tijdens de excursie informatie over de geschiedenis van het bedrijf en het gebied. Daarnaast wordt er verteld over de teelt van akkerbouwgewassen.
Deze excursies zijn geschikt voor leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Lezingen en Gastlessen

Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een lezing te krijgen over het bedrijf en de zeer rijke geschiedenis van het bedrijf.

Ook het geven van gastlessen behoort tot één van de mogelijkheden. Hierbij staat er een bepaald gewas centraal dat door het Landgoed wordt geteeld. Tijdens deze gastles wordt het gehele proces van de groei tot aan het eindproduct uitgelegd.

Bedrijfsuitje of familie uitje

Wilt u tijdens uw bedrijfsuitje of dagje weg met familie of vrienden rondkijken op een agrarisch landgoed? Dat kan op Landgoed Scholtenszathe. Het is voor zowel natuurliefhebbers als voor mensen met interesse in historie en landbouw zeer de moeite waard.

Programma op maat

Omdat iedereen andere interesses heeft, kunnen we excursies aanpassen aan de wensen van de groep. Er kan bijvoorbeeld extra aandacht worden besteed aan de cultuurhistorie, de landbouw of mechanisatie. Wandelaars kunnen dwalen over paden in het jonge bos. Deze route is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Eten en Drinken

Wat betreft eten en drinken is er veel mogelijk, wel is het noodzakelijk om dit van te voren door te spreken.

Contact

Voor meer informatie, kosten of reserveringen kunt u mailen naar:

educatie@scholtenszathe.nl

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: 

“Cultuureducatie beslaat alle vormen van educatie waarbij cultuur als doel of als middel wordt ingezet. In het algemeen laat cultuureducatie mensen kennismaken met kunst- en cultuuruitingen en verdiept ze het inzicht daarin. Cultuureducatie wordt in de praktijk gehanteerd als verzamelbegrip voor kunsteducatie, erfgoededucatie en media-educatie.”