Landgoed

Open Dag 25 juni 2016

’s Ochtends een volkoren boterham of havermout, tussendoor een wortelsmoothie of kop thee met suiker en ’s avonds een aardappelschotel uit de oven. Veel van onze dagelijkse voedingsmiddelen worden vlakbij, op Nederlandse akkers geteeld.
Daar staan we meestal nauwelijks bij stil.

 

De Week van de Akkerbouw laat je ontdekken hoe producten zoals aardappelen, granen, suikerbieten, wortels en uien geteeld en verwerkt worden. Van moderne technieken om duurzaam te produceren en te verwerken tot goede zorg voor milieu en omgeving.

Akkerbouwers, toeleverende en verwerkende bedrijven laten je zo graag zien hoe ze er samen voor zorgen dat je elke dag weer kunt genieten van veel heerlijke producten van Nederlandse bodem.

Kom langs op de open dag bij Landgoed Scholtenszathe op 25 juni 2016  en ontdek het verhaal achter ons eten.

Op het bedrijf zullen machines en gebouwen te bezichtigen zijn. Daarnaast wordt er een wandel / fiets route uitgezet langs de diverse gewassen. Bij de gewassen kunt u zich laten informeren over alle ins en outs van de teelt en de producten die van de gewassen worden gemaakt. Daarnaast is er de mogelijkheid om per safariwagen langs de gewassen te gaan. 

Voor kinderen is er een speciaal programma waaraan vrij deelgenomen kan worden. 
U ben van harte welkom tussen 11:00 en 17:00 uur. 

Meer informatie over de week van de akkerbouw kunt u vinden op www.weekvandeakkerbouw.nl 

Wij hopen op uw komst!