Landgoed

Koken met verse producten van het land.

In het kader van de Dutch Agri Food Week hebben de leerlingen van basisschool de Kap en OBS de Viersprong uit Klazienaveen een kookworkshop gevolgd bij Landgoed Scholtenszathe.

 

 

Er werd uiteraard niet gekookt in een “gewone” keuken maar in een schuur en ook de producten kwamen niet uit de winkel maar direct van het land!

Onder leiding van chef kok René Ruiter van Tafel 16 mochten de leerlingen vandaag hun kookkunsten verbeteren.

De producten waren vers van het land gehaald en moesten eerst goed gewassen worden. Na het wassen en snijden van de uien (rood en wit), het schrapen van de wortelen (geel en oranje) en het schillen van de aardappelen werden de pannen op het vuur gezet om lekkere hutspot te gaan koken.

Na verloop van tijd begon het al heerlijk te ruiken in de schuur, dit kwam natuurlijk ook door de heerlijk geurende runder saucijsjes van onze Hereford koeien op de BBQ.

Rond kwart over 11 waren de ingrediënten gaar en kon er gestampt worden waarna er zeer smakelijk werd gegeten. Het toetje werd gesponsord door Plus Fischer uit Klazienaveen.

Kinderen die thuis geen hutspot wilden eten en nu smakelijk hun tweede bordje vol schepten zorgen voor verbaasde gezichten van de moeders bij het ophalen van de kinderen.

Naast het bezoek van de leerlingen was er ook bezoek van Radio Drenthe. Er werden interviews met de kinderen afgenomen en met Gerry Vos onze educatief medewerkster. Klik hier voor het fragment op 12:44.  Daarnaast was er een fotograaf van het Dagblad van het Noorden en een fotograaf van de Provincie Drenthe.

Krijgt u zelf ook zin in hutspot met een runder saucijs?

Tijdens de vleesverkoop van aankomende donderdag zijn alle producten voor de hutspot verkrijgbaar!
Bent u nog geen "vlees abonnee". Meld u dan snel aan voor het het (H)eerlijk Hereford rundvlees pakket.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe:

http://www.nmfdrenthe.nl/friksbeheer/wp-content/themes/nmf/logos/provincie-drenthe.png