Landgoed

De eerste Landgoed Excursie

Vrijdag 13 juni 2014 was het zo ver; De eerste Landgoed excursie is een feit. De eer viel te beurt aan de abonnees van het (H)eerlijk Hereford Rundvleespakket. Een rondrit door het bos, koffie tussen de koeien en een rondgang langs de gewassen waren de inhoud van een mooie zonnige vrijdagavond. 


 

Na ontvangst op het bedrijf vertrokken we in onze Landgoed safari wagen met ca. 30 personen naar het natuurgebied. Hierbij werd uitleg gegeven over de inrichting van het landgoed, het natuurbeheer en het weidebeheer. Na een korte rit werd er gepauzeerd in de weide waar de koeien en kalveren liepen. Hier werd tussen de koeien onder het genot van een kopje koffie met cake genoten van de rust en de natuur. De tocht werd vervolgd langs de akkerbouwgewassen die worden geteeld op het Landgoed. Hier werd uitleg gegeven over hoe wij met inzet van weersafhankelijke adviessystemen, goudvallen, kniptorvallen en preciesielandbouw een optimale inzet van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, energie en productiemiddelen proberen te realiseren.
 
Na ruim twee uur waren we weer terug bij de schuren en konden we terugkijken op een geslaagde eerste Landgoed excursie welke wat ons betreft voor herhaling vatbaar is. 

Heeft u ook interesse om deel te nemen aan een Landgoed excursie. Meldt u dan aan via het algemene contactformulier. Bij een volgende Landgoed excursie zullen wij u dan een uitnodiging sturen.