Landgoed

Boergondisch koken met kids op Landgoed Scholtenszathe

Verse producten van het land, enthousiaste kinderen en chefkok René Ruiter van Tafel 16 zorgen voor lege pannen na de kookworkshop bij Landgoed Scholtenszathe. In het kader van de Dutch Agri Food Week hebben leerlingen van OBS ’t Eenspan uit Emmen en basisschool de Kap uit Klazienaveen een kookworkshop ‘Boergondisch koken met kids’ gevolgd bij het landgoed.
 

Landgoed Scholtenszathe heeft begin oktober in samenwerking met IVN, de Provincie Drenthe en chefkok René Ruiter van Tafel 16 twee schoolklassen op het bedrijf mogen ontvangen. Voor veel leerlingen is het heel gewoon dat er altijd voldoende eten gekocht kan worden in de supermarkt, maar waar komt ons eten vandaan? Bij Scholtenszathe hebben de kinderen de handen zelf uit de mouwen gestoken en zo op een leuke manier over het eigen voedsel geleerd.

De producten waren vers van het land gehaald en moesten eerst goed gewassen worden. Na het wassen en snijden van de uien (rood en wit), het schrapen van de wortelen (geel en oranje) en het schillen van de aardappelen werden de pannen op het vuur gezet om lekkere hutspot te gaan koken. Na verloop van tijd begon het al heerlijk te ruiken in de schuur, dit kwam natuurlijk ook door de heerlijk geurende hamburgers van onze Hereford koeien op de BBQ.